Pályázataink

Széles spektrumú alkalmazást lehetővé tevő porfestő technológia adaptálása a TERMO-FUVAR Kft-nél

Kedvezményezett neve: TERMO-FUVAR Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Porfestő kapacitás fejlesztése a TERMO-FUVAR Kft-nél
Szerződött támogatás összege:  81.598.638,- Ft
A támogatás mértéke:  50 %
A projekt tartalma: A TERMO-FUVAR Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 81 598 638 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban. Az 50%-os támogatási intenzitású projekt összköltsége 163 millió forint, melyből porfestő termelő kapacitás létesítése valósult meg. A fejlesztés révén a meglévő piaci keresletre válaszul porfestő termelő kapacitás létesítése valósult meg, olyan innovatív elemeket tartalmazó fejlesztés megvalósítása révén, ami biztosítja a költséghatékony és minőségi termelést. Porfestő technológia fejlesztése az alábbi eszközök beszerzése révén: Konvejor; Beégető Kemence;- Porfestő kabin; Előkezelő; Vízleszárító kabin; Kompresszor; Vízkezelő; Porfestő üzem vezérlő berendezés Integrált vállalaltirányítási rendszer, IPAR 4.0 megoldás kiépítése. Az integrált vállalatirányítási rendszer illetve a kapcsolódó IPAR 4.0 integrációs platform működtetéséhez az alábbi hardver eszközök beszerzése: Központ kiszolgáló gép; 2db Dell Vostro 3578 notebook; 2 db Dell Docking Station D3100; 3 db Microsoft Office 2016 Otthoni és kisvállalati; 1 db Dell Optiplex 3050 Small Form számítógép; 3 db Samsung S24F350FHU 24″ PLS LED monitor; 1 db Samsung SL-X4250LX nyomtató; 3 db TP-LINK ArcherC7 AC1750 Wireless Dual Band Gigabit; Dynamics NAV termelésirányítás Netronic Gant addon; Szakértői szolgáltatások; NAV Termelésirányítási rendszer Ipar4 támogatással Mindezen tényezők révén lehetővé vált a biztos piaci részesedés kiépítése illetve annak megőrzése és bővítése, ezáltal a vállalkozás árbevételének növelése, az eredményes működés feltételei.   A projekt közvetlenül hozzájárult a meglévő munkahelyek megőrzéséhez valamint új munkahelyek teremtéséhez is, amely azért is fontos szempont, mert a fejlesztés megvalósulásának helyszíne Téglás, hátrányos helyzetű településnek minősül, ahol a munkanélküliség kezelése társadalmi szempontból kiemelt jelentőséggel bír.
A projekt befejezési dátuma: 2019.08.26.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00842
Kedvezményezett neve: TERMO-FUVAR Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Széles spektrumú alkalmazást lehetővé tevő porfestő technológia adaptálása a TERMO-FUVAR Kft-nél
Szerződött támogatás összege:  15.000.000,- Ft
A támogatás mértéke:  50 %
A projekt tartalma: A TERMO-FUVAR Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 15.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban. Az 50%-os támogatási intenzitású projekt összköltsége 30 millió forint, melyből a cég adaptív technológiai innováció révén új szolgáltatás bevezetését valósította meg.
A TERMO-FUVAR Kft. 2007. június 28-án alakult. A vállalkozás fő tevékenysége a megalakulását követő időszakban a TEÁOR’08 szerinti 4941 közúti áruszállítás tevékenység. Ehhez kapcsolódóan 2014-től EPS szigetelő anyagok szállításával is foglalkozik, amely tevékenységét speciálisan erre a célra kialakított gépjárműparkkal végzi.
A vállalkozás vezetősége stratégiai célként tűzte ki szolgáltatói tevékenységi körének diverzifikálását a vállalkozás tevékenységi körének gyártói tevékenységgel történő bővítésével. A megvalósult fejlesztés szempontjából meghatározó, hogy a piacon a különböző fémtermékek gyártásának relációjában jelentős festőkapacitás hiány van, így a jelen projekt tárgyát képező porfestő kapacitás kiépítése kapcsán elmondható, hogy az szignifikáns volumenű, valós piaci igényekre reflektálva történt. A technológia egyedi innovatív jellegét erősíti, hogy olyan kisszériás kísérleti festési technológia kialakítását valósítottuk meg, ami egyébként nem jellemző a porfestésre. Célunk egy olyan technológia kifejlesztése volt, ami széles spektrumú festési alkalmazási kört tesz lehetővé. Az adaptálásra került technológia további újdonságát jelenti, hogy a nagy, nehezebb elemek egészen 6 m dimenzióig porfesthetők, így a festési piacon megtalálható áruféleségek 80-90 % -t festeni tudja a vállalkozásnál rendelkezésre álló technológiákkal. A széles felhasználási spektrumnak megfelelően a technológia lehetőséget biztosít mind a lakossági mind pedig az ipari szegmens számára történő kiváló minőségű szinterezett termékek költséghatékony gyártására. A megvalósítás helyszíne HAJDU Ipari Park területén helyezkedik el, így a HAJDU Ipari Park területén igénybe vehető infrastruktúra teljes spektrumában rendelkezésre áll. A projekt célok megvalósításához a projekt költségvetésének részét képező eszközök révén valósult meg az innovatív porfestő technológia adaptálása: – Beégető Kemence: – A felszórt festéket a kemencében polimerizáljuk. – Porfestő Kabin: – A Porfestő kabinban szórjuk fel a festéket a felületre, illetve a festéket leválasztjuk a levegőből, és vissza is tudjuk forgatni azt – Porfestő kézi pisztoly: a festék felszórására szolgál. A fejlesztés révén gyártásra kerülő termékek vonatkozásában a vállalkozás jelentős közvetlen illetve közvetett exportnövekedési potenciállal bír. A projekt keretében megújult energia előállítására szolgáló végtermékek gyártásához kapcsolódó beruházás is megvalósul: Gőzkazán különböző alkatrészeinek festése fog megvalósulni a projekt tárgyát képező porfestő technológia révén. Ezen kazán típus megújuló energia előállítására szolgáló terméket képez, a porfestett alkatrészek pedig a megújuló energia előállítására szolgáló berendezések gyártója részére beszállításra és a végtermékbe beépítésre kerülnek. Ennek megfelelően elmondható, hogy fejlesztés révén a projekt keretében megújuló energia előállítására szolgáló végtermékek gyártásához kapcsolódó beruházás valósult meg.
A projekt befejezési dátuma: 2018.10.15.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00282
Kedvezményezett neve: TERMO-FUVAR Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Foglalkoztatás bővítése a TERMO-FUVAR Kft.-nél
Szerződött támogatás összege: 59.976.000,- Ft
A támogatás mértéke:  70 %
A projekt tartalma: A TERMO-FUVAR Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 59 976 000 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez “Foglalkoztatásbővítés ösztönzése” című Felhívásra benyújtott „Foglalkoztatás bővítése a TERMO-FUVAR Kft.-nél” című, GINOP-5.3.12-19-2020-00565 számú támogatási kérelem keretében.
A projekt befejezési dátuma: 2023.03.31.
A projekt azonosító száma: GINOP-5.3.12-19-2020-00565
Kedvezményezett neve: TERMO-FUVAR Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Extrudált polysztirol (XPS) gyártókapacitás fejlesztése a TERMO-FUVAR Kft-nél
Szerződött támogatás összege: 50.000.000,- Ft
A támogatás mértéke:  26,40%
A projekt tartalma: A TERMO-FUVAR Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 50.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban. Az 26,40%-os támogatási intenzitású projekt összköltsége 189 millió forint, melyből a cég extrudált polysztirol (XPS) gyártókapacitás fejlesztését valósította meg. A TERMO-FUVAR Kft. 2007. június 28-án alakult. A vállalkozás fő tevékenysége a megalakulását követő időszakban a TEÁOR’08 szerinti 4941 közúti áruszállítás tevékenység. Ehhez kapcsolódóan 2014-től EPS szigetelő anyagok szállításával is foglalkozik, amely tevékenységét speciálisan erre a célra kialakított gépjárműparkkal végzi. A vállalkozás vezetősége stratégiai célként tűzte ki szolgáltatói tevékenységi körének diverzifikálását a vállalkozás tevékenységi körének gyártói tevékenységgel történő bővítésével.   Ennek elemeként a projekt megvalósulása révén XPS szigetelőanyag gyártó kapacitás fejlesztése valósult meg. A projekt keretében 1 TDS75D-TDD150R típusú berendezés került beszerzésre extrudált polysztirol (XPS) gyártáshoz.   A technológia főbb műszaki paraméterei: Feldolgozott anyagok adati: Polimer: GPPS Habosítószer: CO2 és etanol, vagy HFCs, HCs Adalékok: égésgátló adalék, színezék, habosodást elősegítő adalék Termék adatok: Teljesítmény adatok: Gépsor teljesítmény: 300 – 400 kg/ó Szükséges üzem méret: 60mx15mx7m Áramellátás: 300kW; 380V; 50Hz Vízellátás: 4-6bar; 10 -25°C; leszűrt Sűrített levegő: 0,8MPa, 3,5m3/perc Termék: Extrudált polisztirol habos lemez Szélesség: 600 mm szél-levágás után (opcionálisan 900mm vagy 1200mm) Lemez vastagság: 20 – 120 mm Elérhető sűrűség: 30 – 60 kg/m3 Nyomó szilárdság: 300-600kPa   Termék: Extrudált polisztirol habos lemez Szélesség: 600 mm szél-levágás után (opcionálisan 900mm vagy 1200mm) Lemez vastagság: 20 – 120 mm Elérhető sűrűség: 30 – 60 kg/m3 Nyomó szilárdság: 300-600kPa   A fejlesztés révén lehetővé válik biztos piaci részesedés kiépítése illetve annak megőrzése és bővítése, ezáltal a vállalkozás árbevételének növelése, az eredményes működés feltételei.   Ezáltal a projekt közvetlenül hozzájárult a meglévő munkahelyek megőrzéséhez valamint új munkahelyek teremtéséhez is.
A projekt befejezési dátuma: 2021.10.29.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01369
Kedvezményezett neve: TERMO-FUVAR Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Az üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztés megvalósítása a TERMO-FUVAR Kft.-nél
Szerződött támogatás összege: 21.500.000,- Ft
A támogatás mértéke: 69.92%
A projekt tartalma: A TERMO-FUVAR Kft. 2007. június 28-án alakult. A hosszú távú eredményes piaci működés, az árbevétel és az eredményesség növekedés ezáltal a munkahelyek megtartása illetve bővítése érdekében a vállalkozás vezetősége stratégiai célként tűzte ki szolgáltatói tevékenységi körének diverzifikálását a vállalkozás tevékenységi körének gyártói tevékenységgel történő bővítésével. Ehhez kapcsolódóan egyrészt a 25.61 – Fémfelület-kezelés, amelynek keretében porfestő technológia került kialakításra, másrészt pedig a 22.23 – Műanyag építőanyag gyártása, amelynek keretében Extrudált polysztirol (XPS) gyártókapacitás fejlesztése történt meg. Jelen fejlesztés 25.61 – Fémfelület-kezelés tevékenységhez kapcsolódik, annak spektrumát szélesíti. Egy olyan technológia került bevezetésre, ami kifejezetten a nagyméretű elemek felületkezelését és porfestését teszi lehetővé. A technológia kialakítása során figyelembe vettük, hogy az a nagy méretű, súlyos darabok költséghatékony és minőségi festésére legyen alkalmas. Ennek megfelelően szükségszerűen a technológiai részét képezi: – szemcseszoró System7: a beérkező termék feldolgozásának első lépése a felületkezelés. A felületkezelés minősége nagyon fontos, alapvetően meghatározza a festés minőségét, tartósságát – Ciklonos kézi porfestőkabin: nagy méretű elemek festését teszi lehetővé, teljesen zárt rendszerben. Ennek jelentősége, hogy a zárt rendszer révén a termékek minőségét javítani tudtuk. – kézi festő konvejor pálya: a nagyméretű elemek mozgatását teszi lehetővé. Szerepe, hogy a nagyméretű elemeket ne kézi erővel legyen szükséges eljuttatni a kemencéhez. A projekt keretében egyedi, nagyméretű elemek festését lehetővé tevő porfestő technológia révén valósult meg a technológia megújulása. Ezen nagyobb elemek festése korábban csak külső szolgáltató igénybevételével tudott jellemzően megvalósulni, holott a piaci kereslet e tekintetben folyamatosan adott. Ezen megrendelések házon belül tartásával javul a termelés költséghatékonysága, szélesebb spektrumú, komplex szolgáltatással ügyfélkörét bővíteni tudja. A széles felhasználási spektrumnak megfelelően a bevezetett technológia lehetőséget biztosít mind a lakossági mind pedig az ipari szegmens számára történő kiváló minőségű szinterezett termékek költséghatékony gyártására. Ennek megfelelően a tervezett beruházás közvetlenül indukált árbevétel, illetve eredménynövekedést.
A projekt befejezési dátuma: 2021.12.26.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-01549

elégedett ügyfél

elvégzett megbízás

év tapasztalat